Ervaar het ritme en de stilte van de natuur

Ervaar het ritme en de stilte van de natuur

In samenwerking met Lodge 61 ( gevestigd op Buitenplaats Medemblik) begeleid ik een aantal stilteretreats per jaar.

Beleef deze driedaagse nature retreat waarbij stilte, ritme en rust de boventoon voeren. Met name doen deze dagen op Buitenplaats Medemblik een appél op naar binnen keren. Het zoeken naar je innerlijke ziel.

De stilte en het vaste ritme bieden hier de ruimte voor. Tussen de sessies door is er tijd voor jezelf. De paar dagen doorbrengen op Buitenplaats Medemblik, dichtbij de natuur, is een hele bijzondere ervaring.

Tijdens deze retreat maakt je kennis met de boerderij en de heilzame werking van de natuurlijke spiritualiteit die hier hangt. Deze nature retreat heeft een laagdrempelig karakter.

 

Ben je nog nooit op een natuurboerderij geweest, ben je nog nooit op retraite geweest, wil je ervaren wat de stilte kan doen of ben je bijvoorbeeld geïnteresseerd in de natuurlijke spiritualiteit? Dan is deze retraite zeer geschikt.

Op de eerste dag maak je kennis met de groep die ongeveer uit tien personen bestaat. Met wie beleven we deze retraite? Wat is de reden dat de medegroepsgenoten de retreat gaan volgen?

Je hoort meer over wat natuurlijke spiritualiteit inhoudt. Tijdens de retreat wordt je uitgedaagd om tijdens dag twee en dag drie in volledige stilte door te brengen.

Tijdens de retreat is er de mogelijkheid tot een persoonlijk gesprek. Het programma bevat een stiltewandeling onder leiding van Inge en drinken we samen koffie waarbij er vaak de mooiste gesprekken ontstaan. 

 

                                                

Retraite weekend Buitenplaats Medemblik:

Prijs: € 750,00.

Wat krijg je voor die prijs: 2x diner, 2x lunch, 2x ontbijt, eigen appartement met opgemaakt bed en handdoekenpakket etc.


Voorbeeld:

Aankomst: 15.00-16.00 ( 10 personen, ieder eigen lodge)

Kennismaking: 16.00-17.00 ( wie, waarom hier, verwachtingen)

Meditatie begeleid: 17.00-18.30 ( Maarten)

BBQ: 18.30-20.00

20.00: vrij

 

Zaterdag:

8.00- 9.00 geleide meditatie ( Inge)

9.00-10.30 ontbijt

10.30- 12.30 suppen/ kanoën- wandeling over landgoed

12.30-13.30 lunch

13.30- 16.00 stilte sessie ( in je eigen lodge)/ gesprek met Inge of Medium Angelique, (van tevoren aanvragen) of yoga sessie

16.00-17.00 geleide meditatie

17.00-18.00 eigen inbreng sessie

18.00-20.00 maaltijd

20.00 vrij 

 

Zondag:

8.00- 9.00 geleide meditatie ( Inge)

9.00-10.30 ontbijt

10.30- 12.30 stilte sessie ( in je eigen lodge)/ gesprek met Inge, van tevoren aanvragen

12.30-13.30 lunch

13.30 ieder gaat zijns weegs.

Muziek en ritme vinden hun weg tot in de plaatsen van de ziel

Plato


Ontbijt

Warme lunch 

Diner

Laken- en handdoekenpakket

Eenpersoonskamer met douche en toilet, tegen reductie kampeerplaats of outdoorlodge

Kennismaking en afsluiting

Mogelijkheid tot een gesprek


Tip; deze retreats zijn erg populair en zit snel vol! Zodra je een retraite wil mee doen, geef je dan zo zsm op. Er wordt niet gewerkt met een wachtlijst.


Stel je eens voor. Een heel weekend voor jezelf. Zonder de druk van allerlei dingen moeten. Zonder aandachtvragende kinderen, familie, vrienden en collega’s om je heen. Zonder zorgen over wat je moet gaan eten, wanneer de winkels sluiten, of je wel op tijd bent bij die ene verjaardag. Een heel weekend waarin je dit soort stressactiverende zaken lekker los kunt laten. Zo’n ervaring krijg je als je een retraite weekend gaat doen.

Een retraite weekend brengt rust

In welke vorm, soort of hoedanigheid je een retraite weekend plant, het zal je hoe dan ook het volgende brengen:

  • rust
  • stilte
  • bezinning

Even helemaal weg uit je dagelijkse bezigheden, de stress en drukte volledig vergeten en alleen maar bezig zijn met jouw eigen ik. Er worden allerlei verschillende retraite weekenden aangeboden, waarvan de één in een zonnige, paradijselijke omgeving in het buitenland en de ander in een sereen klooster, of een minimalistisch hutje op de hei. Rust is wat het in alle gevallen gaat brengen.

Lege batterij opladen tijdens een retraite weekend

Je lampje gaat uit, je batterij raakt leeg. Je raakt oververmoeid en wilt maar één ding: rust. Maar dat lukt je niet, want alles om je heen gaat gewoon door. Als je in zo’n situatie zit, dan hebben je lijf en je hoofd slechts behoefte aan één ding: weg uit die stresssituatie, terugtrekken in volledige rust en tijd voor jezelf. Tijd om je batterij weer op te laden.

Wil je meer rust in je hoofd en leren hoe je dit in je drukke dagelijkse leven voor elkaar kunt krijgen? Volg dan de online cursus Rust in je hoofd. Met mooie meditaties, oefeningen en tips kan ook jij innerlijke rust ervaren en met een leeg hoofd aandachtig naar jezelf leren luisteren!

Verbinding met jezelf tijdens een retraite weekend

Als je voor de eerste keer besluit om een retraite weekend te doen, dan is het een aanrader om dit onder begeleiding van een goede coach of bijvoorbeeld een meditatietrainer te doen. Zij helpen je met je zoektocht naar innerlijke rust.

 

Ook kunnen ze je handvatten bieden om antwoorden op levensvragen te vinden. Met behulp van allerlei oefeningen leer je onder begeleiding te mediteren, terug te gaan naar je innerlijke Zelf, rust te vinden in je hoofd en je bewust te laten zijn van wat écht belangrijk voor je is. Het terugvinden van de verbinding met jezelf, het in contact komen met je ziel, zijn meestal de leidraad in een retraite weekend